Syngespirerne

Syngespirerne

Ideen og initiativet til Syngespirerne kommer fra Mette Staalgaard Nielsen, som selv har realiseret et lignende projekt på Eskildstrup skole i 2016. Lolland Synger har aftalt at samarbejde med Lolland Musikskole bl.a. omkring dette for at fremme sangen blandt børn og unge på Lolland. Det henvender sig til den åbne skole i 2. kl og 3. kl.
Sangene leges ind med bevægelser og fantasi. Der arbejdes koncentreret i ½ time også med fokusering og træning af evnen til at lytte til hinanden. Tanken er at projektet skal munde ud i permanente børnekor på skolerne, og det evalueres løbende.

Første hold Syngespirer

Det første hold Syngespirer blev støttet af Lolland Kommunes frie kulturmidler. Det bestod af 2. og 3. klasserne fra henholdsvis Byskolen og Stormarkskolen i Nakskov. Ialt ca. 170 børn fik korundervisning i 5-6 uger med Agnes Dinesen som børnekorleder.

Syngespirerne optrådte for første gang samlet lørdag den 28. okt. i Sankt Nikolai Kirke da Nakskov fejrede 500 års fællessang ialt 71 børn var med bakket op af familie og pårørende.

Det andet hold Syngespirer

Det andet hold Syngespirer startede november 2017 og blev støttet af Ebbe Frahm 2010 Vin og Velsmag I Maribo. Syngespirerne fortsatte 5-6 uger frem til jul på henholdsvis Stormarkskolen og Søllested Skole.

Syngespirerne fik ny korleder: Janni Bang Hansen.

Jul med Syngespirerne

Midt I Sankt Nicolai Kirkes årlige julekoncert gjorde Syngespirerne en flot entre med korleder Janni I spidsen og med nisserhuer og lys.

Syngespirene gav koncert og deltog i julekoncerten den 3. søndag i advent i Sankt Nikolai kirke sammen med Nakskov Sangforening, Sankt Nicolai Kirkes Kammerkor og Det Hvide Kor fra Nakskov..

Det tredje hold Syngespirer

Det tredje hold Syngespirer startede i februar 2018 og bliver støttet af Lolland Kommunes Musikkonto.

Det er stadig Elever fra Stormarkskolen og Søllested Skole der deltager i projektet, som denne gang løber over 10 uger. 

Korundervisningen varetages fortsat af børnekorleder Janni Bang Hansen. Vi har valgt at udføre dette projekt over flere uger for at skabe større kontinuitet og for bedre at kunne evaluere effekten af børnenes deltagelse i kor. Herudover har vi i samarbejde med skolerne besluttet at koncerterne bliver på skolerne, så alle børn har mulighed for at deltage i  koncerterne.

Projektet er blevet en stor succes og har stor opbakning både fra børnene selv, forældrene og lærerne på skolerne, derfor arbejder Lolland Synger løbende på, at projektet kan fortsætte og eventuelt udbredes til andre skoler.